Тел.: (044) 452 24 03, 232 04 46 (д/с), (067) 403-56-63 (д/с)
Бiльше, нiж просто якiсна освiта
/ Смакота на гімназійному столі

Новини

 Жов11

Смакота на гімназійному столі

На сторінці Святошинської гімназії в Facebook ми часто пишемо про те, чим живуть та займаються гімназисти у навчальний та вільний час, хто їх навчає та розвиває. Проте ми дуже зрідка говоримо про інших наших працівників – тих, хто щодня забезпечує затишок та смакоту всім мешканцям Святошинської гімназії.

Тому ми вирішили започаткувати нову традицію і рубрику, де будемо розповідати про ті добряники та смаколики, які щодня з’являються на гімназійному столі, і над якою з раннього ранку так старанно чаклують працівники наших кухні та їдальні. В рубриці "Смакота на гімназійному столі" наш шеф-кухар Андрій Дмитренко ділиться світлинами страв, які смакують гімназисти, та секретами, завдяки яким ці страви вдаються такими незрівнянними :) 

УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ ІЗ ПАМПУШКАМИ ТА ЧАСНИКОВОЮ ПІДЛИВКОЮ

Спочатку наш шеф-кухар поділився невеличким секретом, який робить гімназійний борщик таким запашним та смачним. Секрет нашого українського борщу такий:

  • Буряк потрібно попередньо запекти в духовій шафі, тоді він дає більше аромату самому борщу і не втрачає колір.
  • Ще смачнішим борщик зроблять ложечка сметани та пампушки власного випікання, якщо їх приправити часниковим соусом і подавати дітям ще теплими...

І, повірте, цей борщ дійсно виходить таким смачним, що завжди хочеться добавки, але... її ніхто не бере. Бо крім борщу ж є інші смакоти! Про них будемо розповідати у наступних публікаціях нашої гастрономічної рубрики 

 

***

А ще на сторінці гімназії в Facebook ми розповіли про страву, про яку гімназисти кажуть "Вона як... морозиво!" і розмітають майже миттєво. Отож, рецепт сирно-яблучного "морозива" від кухарів Святошинської гімназії у студію!

Сирно-яблучна запіканка у глазурі

Додаємо сир, манку, яблука в тістоміс і перемішуємо до стану сиркової маси. До суміші додаємо цедру лимона, цукрову пудру, яйця і борошно. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Лишаємо настоятися на 20 хвилин. Покриваємо корицею або глазур'ю. Подаємо з фруктами та любов'ю на полуденок.

Стежте за нашими публікаціями у рубриці "Смакота на гімназійному столі" - і дізнайвайтеся секрети нашої смачної та корисної кухні для школи!